Friday, August 3, 2018

Kaip išsirinkti skaniausią arbūzą?

Manęs prieš gerą mėnesį bloge paklausė "Ar jau skanūs arbūzai?". Tai gi atsakau, kad arbūzai yra skanūs visais metų laikais, tik reikia mokėti juos pasirinkti! :) Keli mano asmeniniai patarimai, kaip išsirinkti TOBULĄ arbūzą.



Nuotraukos šaltinis

1) Gerų veislių, šiltuose kraštuose augę ir sunokę arbūzai yra ne apvalūs, o pailgi (tokie kaip straipsnio nuotraukoje).
2) Kuo didesnis, tuo geriau, taip, kad geriau nusipirkti pusę ar ketvirtį milžiniško arbūzo (nuo 8-10kg), nei vieną mažesnį 4kg arbūzą.
3) Sunkus arbūzas. Sunkus arbūzas reiškia, kad jis yra tikrai prisirpęs ir sultingas, bei saldus. Jei matote du panašaus dydžio arbūzus ir šalia yra kontrolinės svarstyklės, būtinai pasverkite ir imkit kuo sunkesnį. Prisirpusio arbūzo garsas į jį beldžiant yra duslus.
4) Su didelėmis, juodomis sėklomis (jei prapjautas). Besėkliai arbūzai yra labai patogūs auginant vaikus, bet jie labai retai būna skanūs.
5) Mažai baltosios dalies (jei prapjautas).
6) Ryškios, žalios juostos ant arbūzo išorės.
7) Geltona dėmė ant vieno šono reiškia, kad arbūzas prinoko natūraliai gulėdamas lysvėje prieš saulutę.
8) Paviršius lygus, nesuskilęs, nesubraižytas, simetriškas. Lygus arbūzas taip pat indikuoja natūralų prinokimą, neturi gumbų ar asimetrijos. Skilęs arbūzas gali būti surūgęs, pernokęs (nebesultingas ir su cukravimosi požymiais, plaušuotas) ar sutrenktas ir ryškiai raudonas, blogo skonio.
Realiai dažniausiai renkuosi vadovaudamasi pirmais dviem punktais, nes jie praktiškai garantuoja, kad namo parsinešit patį sultingiausią ir skaniausią arbūzą.

Skanios ir sultingos vasaros linkėdama,
MadMom

No comments:

Post a Comment