Sunday, April 23, 2017

Lieknėkime 2017: Ritualai

Nebegaliu patikėti, kad prieš 3 mėnesius gerdavau "Coca Cola"! Dabar aš jos visai nebenoriu, net nebekyla minčių ją pirkti. Tiesa, įsigijau naują priklausomybę. Jau rašiau, jog man niekaip nepavykdavo išmokti gerti vandenį, dabar jau turiu jį riboti, nes buvo pora dienų, kai išgėriau po 4 litrus vandens! Kaip? Mano beprotiškoji "MingleMoose" gertuvė mane tiesiog užbūrė. Airinos iš "Studio Figura" Riešė rekomendacijų vedama pradėjau iš ryto gerti vandenį su citrina.


Nebegaliu nustoti visur su savimi nešiotis šios gertuvės. Vyras juokiasi, kad atsirado dar viena plyta mano rankinuke. Taip pat man pats skaniausiais gėrimas dabar yra vanduo su avietėmis. Kadangi šaldytų uogų atsargos namuose tiesiog milžiniškos, tai ramia sąžine jas naudoju savo "MingleMoose" vandenuko gamybai.


Avietės suteikia vandeniui fantastišką spalvą, tad lengvai sukračius gertuvę, vanduo pasidaro ryškiai rožinis ir pasakiškai skanus.


Dar vienas ritualas, kurį išmokau Vaidos Kurpienės grupėje, tai kas vakarą užmerkti du puodus. Viename užmerkiu kruopas pusryčių košei, o kitame ankštines daržoves (pupeles, lešius ar kitą) pietų patiekalui arba garnyrui.
Taip suplanavus, tiesiog nebegali sugalvoti valgyti pusryčiams kokias nors nesąmones, nes ant spintelės ryte matai kruopas, kurioms reikia pavirti vos porą minučių ir gali greit pavalgyti, bei pamaitinti visą šeimą. Jau maždaug intuityviai žinau, kad daugumos kruopų mūsų šeimos pusryčiams 4 asmenims (2 suaugusiems ir 2 vaikams) pakanka vieno puodelio sausų kruopų (apie 200g).


Prieš porą savaičių taip pat gavau dovaną iš "Kotanyi", kurią laimėjau Facebook konkurse. Dabar stengiuosi mitybą kompensuoti naujais prieskoniais, o ne kokiais nors mažai vertingai užkandžiais.

Potraukio saldumynams visiškai atsikratyti nepavyksta, bet stengiuosi rasti sveikų alternatyvų. Šią savaitę išbandžiau paprastą pyragą ir mum su vyru jis taip patiko, kad spėjau jį pagaminti net du kartus, kai laukėme svečių ir per Velykas. Pyragą galima patiekti kaip pyragą naudojant ploną viršutinį sluoksnį arba kaip ledus darant storą viršų, kuris gaunasi visiškai purus. Gamybos būdas visiškai tas pats, tai gi dalinuosi receptu, kuris galbūt patiks ir kitiems smaližiams.

(nuotraukoje pyragas - ledai)

Viršutinis sluoksnis:
- 1 avokadas
- 4 bananai
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- 1 šaukštas sirupo (aš naudojau klevų, o kitą kartą agavų, bet sekantį kartą bandysiu išvis be sirupo)
Viską sumetame į blenderį ir gerai sumaišome.

Apatinis sluoksnis:
- Pora saujų datulių
- Pora saujų mėgstamų riešutų (turėtų būti anakardžiai, bet jų neturėjau, tad gaminau su žemės riešutais, tad manau, kad galit rinktis ir kitus)
- Šlakelis vandens jei matysite poreikį (originaliame recepte buvo kokosų aliejau šaukštas, bet tas aliejus iškilo į paviršių ir šiek tiek pagadino pyragą, tad jo naudoti nerekomenduoju)
Viska sumetame į blenderį ir gerai sumaišome.

Skardą ar formą išklojame maistine plevele ir į ją formuojame pagrindą. Pagrindą dedame kelioms minutėms į šaldytuvą. Išimame ir pilame viršutinį sluoksnį. Dabar lieka tik jūsų pasirinkimas ar dėsite į šaldytuvą ar į kamerą. Nuo to priklausys ar jis bus purūs ledai ar pyragas.

Taip pat anksčiau bandžiau kitokį pagrindą, tad jei nemėgstate datulių, galite pagrindą gaminti taip:
- Pora saujų mėgstamų sausainių (aš gamindavau po Kalėdų iš likusių imbierinių sausainių)
- 50g lydyto sviesto.
Visa kita eiga lieka tokia pati, tiesa tortas gausis truputį mažiau sveikuoliškas, bet lygiai toks pats skanus!

Mano blogas visą laiką laukia jūsų, tai pat mane galite sekti facebook paskyroje ir instagram profilyje, kviečiu jungtis ir prie facebook grupės apie pirkinius iki 5 eurų, į kurią keliu savo radinukus iki 5 eurų ir labai laukiu jūsų!

Iki, MadMom

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete